#donderdagzonderdag

 

 

 

 

 

 

 

 

#donderdagzonderdag

Hoewel de informatie over ingrediënten in skincare net als bij voeding ook steeds transparanter wordt is het toch nog altijd een uitdaging om niet om de tuin geleid te worden. We houden je op #donderdagzonderdag op de hoogte van onze ontdekkingen van dingen die je zeker niet op je huid wil smeren. En 'it goes without saying' dat je zulke toevoegingen natuurlijk in GEEN ENKEL abbeyLAB product zult vinden!

 

Phenoxyethanol

We zien gelukkig steeds minder producten met parabenen (een conserveermiddel wat veel gebruikt wordt in verzorgingsproducten). Da's mooi. In plaats daarvan wordt nu steeds vaker het 'veiliger' alternatief Phenoxyethanol gebruikt (of ethylene glycol monophenyl ether). Zelfs gecertificeerde organische skin care producten bevatten deze stof als 'veilig alternatief'. Maar is het dat ook?

Verschillende studies tonen aan dat Phenoxyethanol (veel gebruikt in gezicht-en lichaams verzorgingsproducten en make-up), in gemiddelde concentratie, een giftig effect heeft op het lichaam. Te weten: huid irritatie, schade aan zenuwstelsel en hersenen. In japan is het middel inmiddels verboden.